Hallo allemaal, we wilden graag open gaan op 1 juni, helaas gaat dit niet lukken. Er zijn nog niet voldoende bloemen die in bloei staan. Het weer heeft gedurende het voorjaar vele gezichten laten zien, dan weer te koud voor de tijd van het jaar, dan weer te droog met een schrale noordenwind. Ook de tweejarigen die normaal in bloei staan zijn vorig jaar rechtstreeks in de tuin gezaaid, met wisselend succes. Het rechtstreeks in de tuin zaaien blijkt moeilijk te gaan, er wordt veel door de perken gelopen waardoor de zaden te diep aangedrukt worden en slecht kiemen. Een wijze les voor het komende jaar, dat wordt dan weer voorzaaien en verspenen wat meer tijd kost. De zomerbloemen staan pas sinds een tijdje in de tuin en bloeien nog niet. Wat bloeit zijn een aantal vaste planten, maar te weinig om een mooi boeket te kunnen maken. Kortom we stellen de opening een week uit, hopende dat het dan beter gaat.
Ook wil ik graag vermelden dat het erg moeilijk is voor kinderen om op de goede manier te knippen, dus is het verboden voor kinderen om zelf te knippen. Als we volgende week open gaan zetten we dit op onze site. Groeten Helmi en Willy.