we zijn weer begonnen, er zijn al weer meer dan honderd soorten eenjarige gezaaid. ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe soorten bij , en weer nieuwe kleuren en vormen.de vaste planten in de tuin zijn weer zachtjes uit hun winterslaap aan het ontwaken, zoals het er nu naar uitziet zijn ze de late winter goed doorgekomen. er zijn wel wat planten gesneuveld maar dat is na elke winter wel het geval en is vrij normaal of het nu streng,laat of vroeg vriest.ook vaste planten hebben niet het eeuwige leven.overigens het is nog maar maart en een aantal soorten laat nog geen teken van leven zien dus de tuin gaat de komende maanden nog veel veranderen. we krijgen al wat vragen van mensen die willen weten wanneer de tuin open gaat vorig jaar zijn we op 13 mei opengegaan en toen was het een prima voorjaar,we hopen dat het dit jaar weer gaat lukken. we laten dit tijdig weten via de website. tuingroeten willy en helmi.